Дипломатът Стефан Тафров публикува спомен от пристигането си като посланик на

...
Дипломатът Стефан Тафров публикува спомен от пристигането си като посланик на
Коментари Харесай

Бивш депутат от Русе разказа за срещата си с Елизабет II

Дипломатът Стефан Тафров разгласява спомен от идването си като дипломат на България в Лондон

Страна с дълголетна история и възобновена народна власт. Така английската кралица разказва нашата страна, свидетелства роман на някогашния ни дипломат. 

" На 2 март 1995 година бях изключително разчувствуван, тъй като ми предстоеше огромната чест да връча акредитивните си писма като дипломат на България в Обединеното кралство на Нейно Величество кралица Елизабет Втора ", написа Тафров, който беше народен представител от Русе. 

 По неговите думи кралицата е била усмихната и спокойна и е споделила хубави думи за България. Ето какво още споделя той:

" Сниман съм сега, в който се качвам на кралската колесница, която ще ме води в Бъкингамския замък. На фотографията е церемониалмайсторът на двора, който ми беше споделил до момента в който се готвех за церемонията: " Най-важното е да не се притеснявате, ще видите, че кралицата е естествена и спокойна жена. Тя доста обича тези срещи с посланици от целия свят, тъй като по разбираеми аргументи не може да пътува толкоз, колкото би желала, тя може в никакъв случай да не пристигна в България да вземем за пример. Готви се доста старателно за тези церемонии и ще видите, че ще проведете доста логичен диалог с нея ". Така и стана. Усмихната и спокойна, кралицата одобри писмата ми и сподели хубави думи за България, която назова страна с дълголетна история с възобновена народна власт. За мен самия сподели, че се радва, че държавното управление й изпраща младеж (тогава бях на 37), посочил с биографията си с обвързаност към демокрацията и човешките права. Елизабет Втора беше трансформирала не просто в знак на страната си, а със своя честен интегритет тя беше преобразяване на най-хубавото от английския народен темперамент. Дълбок реверанс пред паметта на една забележителна жена! "
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР